Bedrijfsbezoek T. Technics

zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom

Afgelopen 16 maart heeft de CCT een bezoek gebracht aan de onderneming T-Technics BV te Hengelo (Ov.), waar het CCT-lid de heer Joop Tiehuis de activiteiten leidt. T-Technics BV is een bedrijf (komma verwijderd) dat al circa 21 jaren gasveren in alle soorten en maten produceert en handel drijft met de gehele wereld. Gasveren worden gebruikt voor oneindig veel toepassingen. Kortom: een speciaal product geproduceerd door een bijzonder bedrijf.

Liever geen droog brood…

Na ontvangst met koffie bij T-Technics BV, volgt een woord van welkom door de heer Joop Tiehuis, de directeur en oprichter van het bedrijf. Hij legt ons uit, hoe hij in de gasveren- business terecht kwam, want met zo’n idee word (t verwijderd) je niet gewoon ‘s morgens wakker. Zijn verhaal gaat ruim 40 jaren terug in de  tijd naar januari 1968 om precies te zijn. Het was in de tijd dat hij nog werkzaam was voor De Winter & Co. in Glanerbrug. De Winter & Co. was een kleine groothandel in onderdelen voor aanhangwagens, caravans en carrosserieonderdelen. Het bedrijf werd na een faillissement een dochterfirma van een Duits bedrijf. In die tijd waren gasveren niet aan te slepen en ontstond er een tekort in de aanvoer. Hiermee was het idee geboren gasveren zelf te gaan maken. In eerste instantie werden de gasveren geproduceerd onder de ALKO-groep, maar na een kleine 10 jaar heeft de heer Tiehuis een eigen bedrijf opgestart, waarvan hij nu reeds 21 jaren directeur is. Het bedrijf werd al vrij snel de vertegenwoordiger van een Duitse assenfabrikant en een Franse gasverenproducent genaamd Airax, welke nu nog steeds wordt vertegenwoordigd in de Benelux en Duitsland. In 2007 werd de beslissing genomen enkel nog verder te gaan met de productie van gasveren, aangezien met aanhangeronderdelen geen droog brood meer te verdienen viel.

Hostie-bakijzer

Airax is onder andere hofleverancier van Peugeot, (spatie weg) Citroën en Renault. Uiteraard is het handig in de verkoop, dergelijke namen te mogen beleveren. Immers, geen klant twijfelt aan producten die door de automobielindustrie worden gebruikt. Naast de handel in gasveren fabriceert T-Technics ook gasveren en dan vooral wat zij de SPECIALS noemen, gasveren in speciale maten en uitvoeringen en dan in de ruimste zin des woords. Hierbij moet men denken aan gasveren in verzinkt staal, aluminium en vooral roestvaststaal, van 10 cm tot 12 meter lang en van 12 mm rond tot 100 mm. Als wordt uitgelegd waar gasveren worden toegepast, wordt ons duidelijk dat in geen industrie ter wereld geen gasveren worden gebruikt. De toepassing is heel divers en varieert van een toepassing in een Brabham raceauto tot een hostie-bakijzer voor een kerk uit Namibië. De heer Tiehuis vertelt, dat de meeste (nieuwe) klanten niet hoeven te worden geworven maar zich nagenoeg altijd melden via het internet. Voor het standaard segment is er veel concurrentie, maar voor de Specials vrijwel niet. Na een technische uitleg over de werking van een gasveer en de vele voordelen ten opzichte van schroef- en bladveren, krijgen we een rondleiding door de productieafdeling. Het productieproces is zo ingericht, dat met heel korte doorlooptijden op maat kan worden geproduceerd en dat maakt T-Technics uniek in deze branche.

Nadat nog even werd nagebabbeld bij een hapje en een drankje maakt de CCT zich op voor een tochtje naar Restaurant de Zevenster in Hengelo. Culinair festijn In Restaurant de Zevenster werden we verrast met een overheerlijk koud en warm buffet. Tijdens het nuttigen van de dranken en spijzen kreeg een aantal introducés de gelegenheid zich voor te stellen. Zo stelden zich de volgende mensen voor: de heren Haje Zwart, Martin Vollenbroek, Freek van Beusekom en Peter de Vrij. Bij deze hopen we dat jullie hebben genoten en hopelijk tot weerziens. De gezelligheid tijdens de avond was als vanouds. Het culinaire festijn werd afgesloten met een geweldig dessertbuffet, waarna de CCT-ers tevreden huiswaarts keerden. Voor diegene die deze avond niet aanwezig kon zijn: (je kent hem al) dee hebt wat mist!!


Terug

16-03-2010

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: