Sportief bedrijfsbezoek aan Carelshaven en V.V. Rood Zwart - onderwerp: WK voetbal

zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom

De seizoensafsluiting op 15 juni staat helemaal in het teken van voetbal. Niet zo gek natuurlijk, want iedereen met ook maar een beetje Oranjegevoel wordt toch aangestoken door dit merkwaardige – zich bij Oranjesucces - snel uitbreidende WK-virus. De gemiddelde CCT-er wijkt hier niet van af, dus speelt de bal ook hier een centrale rol.

Voetbalvrouwen

Meestal wordt daar slechts de aanhang van de voetballers mee bedoeld, maar in Delden staan deze vrouwen zelf hun mannetje aan de bal. Na een korte inleiding over de ontstaansgeschiedenis van V.V. Rood Zwart in Delden (onder deze naam al sinds 1923!) vertelt een van de leading-ladies Sarah Twilhaar allerlei wetenswaardigheden over het vrouwenelftal (en “geheimen” over de relatie van Chris van de Sluis met het vrouwenvoetbal..!). Daarna komen de vragen. Variërend van technische vragen tot de geïnteresseerde vraag over hoe het zit met de jonge aanwas van onderaf… Ja, sommige vragen brengen zowel bij de voetbalvrouw als bij de vraagsteller een oranje (nou ja, zeg maar rode!) blos op de wangen! Na drankje en praatje krijgen we globale uitleg wat de dames met ons van plan zijn. De trainster van deze dag is Kathinka Meester. De leidster van dit team Conny Kemerink op Schiphorst. Weliswaar zijn we enigszins voorbereid via de mail (casual kleding) maar dat we écht aan de bak en aan de bal moeten is toch een verrassing. De warming-up doet meteen het ergste vermoeden… Conditioneel in de warmte van de namiddag al meteen een fikse aanslag en menig CCT-er kijkt dan ook met enige jaloezie naar de fris en fruitig rondlopende voetbalvrouwen. Hoewel, eerlijk is eerlijk binnen onze geledingen zitten  ook sportievelingen die moeiteloos op en neer over het veld draven.

Het echte ballenwerk

Nadat de eerste zweetdruppels zijn gescoord verdelen de begeleidende dames de CCT-ers in 3 groepen. Roulerend mogen we ons behendigheden aanleren die op de televisie nét even iets makkelijker lijken dan in de praktijk. Het vergt veel zweetdruppels voor sommigen (waaronder deze scribent) dat onder ogen zien.

Een aantal dingen valt op:

  • sommige 50+ mannen gedragen zich weer als een jonge God als ze leuk met het balletje kunnen jongleren.
  • deze voetbalvrouwen hebben een engelengeduld
  • enkele CCT-mannen onderscheiden zich bijzonder in behendigheid en techniek. (Het wachten is alleen nog op een telefoontje van Bert van Marwijk)

Na de verbazing en bewondering voor Robbert Engelen die als enige CCT-er de bal door een lastige “gatenmuur” in het doel krijgt, mogen we allemaal nog één keer een poging doen om te excelleren. Iedereen mag zijn best doen op goal te schieten waar beurtelings twee vrouwen gepassioneerd het doel verdedigen. Tenslotte blijven Gerrit Hobbelink en Karsten Köggink over. En de sterspeler van de avond is: Karsten. De foto’s met oranjelauwerkrans illustreren zijn oprechte blijdschap met deze titel.

Carelshaven als “sportkantine” bij de wedstrijd Brazilië /Noord-Korea

De eerste cooling-down met een verfrissend drankje hebben we meteen na afloop van het spel al in de kantine van Rood-Zwart te pakken. Daar vertelt de voorzitter Bennie Sanders ons ook een en ander over de sponsoring. Vanaf een klein bedrag kun je al een welkome bijdrage leveren aan de noden van het Rood-Zwart voetbal én je eigen naamsbekendheid vergroten. Om in speltermen te blijven: win-win! Een van de grotere sponsors is Carelshaven waar we de afterparty hebben.

Carelshaven sluit voor deze bijzondere gelegenheid op informele wijze prima aan bij het sportieve gebeuren. Het (heerlijke) buffet en de immer goede wijn geeft alle gelegenheid om bij verschillende tafeltjes aan te sluiten. Om te praten over de lopende zaken, het eerste politiek partijgesnuffel na de verkiezingen en de vocale geneugten van Franse “zuchtmeisjes” á la Carla Bruni.  En- niet onbelangrijk voor de voetbalminnende CCT-ers – het op een speciaal groot scherm volgen van de wedstrijd Brazilië / Noord-Korea.  Gewonnen door Brazilië met 2-1. Met een verassend tegendoelpunt van de “underdog” Noord-Korea. Na onze eigen veldtraining van een paar uurtjes eerder bekijken en beoordelen we de WK-voetballers met opvallend  veel respect.

Maar misschien is het allermooiste van deze CCT-bijeenkomst wel het fotomateriaal: zo zien CCT-ers er uit als ze hun beste beentje voorzetten.


Terug

15-06-2010

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: