Bedrijfsbezoek Autoschade Nijland d.d. 14 juni 2011

zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom

Restyling & Spot-Repair!

Pingpongballen

Het weer is wisselvallig deze dinsdagmiddag 14 juni 2011. Tussen de zonnestralen door vallen er enkele stevige buien. Toch weerhoudt dit ruim 25 CCT-ers er niet van zich te begeven naar het Bartelinkslaantjein Hengelo. Gastheer en CCT-lid Robert Stoelers kan het niet gek genoeg gaan: van hem mag het wel hagelen, liefst met hagelstenen zo groot als pingpongballen. Want in de schade die dat veroorzaakt, zit hem voor Autoschade Nijland nou juist de handel.

Herman Nijland

In de werkplaats, met een glas rosé in de hand en op de achtergrond de schalkse blik van een schaars geklede dame op de poster aan de muur, vertelt Robert over zijn bedrijf. Het werd in 1977 opgericht door voormalig CCT-lid Herman Nijland. In 1986 vond de nieuwbouw plaats van het pand waarin wij nu staan. In 2005 werd Robert mede-eigenaar en sinds 2010 zijn Robert en zijn vrouw Renate de enige eigenaren.

Creatief en innovatief

Jaarlijks worden hier zo’n 1200 schades hersteld. Het merendeel komt binnen via verzekeringsmaatschappijen. Robert legt uit hoe deze de laatste jaren hun eisen ten aanzien van kostenbeperking hebben aangescherpt. Dat vereist van het schadeherstelbedrijf uiteraard creatief en innovatief denken ten aanzien van de wijze van schadeafhandeling.

Toverwoorden

In dit verband zijn ‘Restyling’ en ‘Spot-Repair Service’ de toverwoorden van nu. Het personeel geeft een demonstratie van dit restylen, ofwel uitdeuken zonder spuiten. Ook wordt getoond hoe scheuren in een bumper door middel van kunststoflassen kunnen worden gerepareerd, waardoor niet de gehele bumper hoeft te worden vervangen. Dit alles uiteraard om de kosten te drukken en zo in aanmerking te blijven komen om schades te herstellen in opdracht van alle verzekeringsmaatschappijen. Gezien de mooie eindresultaten lijkt het wel of ze bij Autoschade Nijland inderdaad kunnen toveren.

High

Bijna high van de verflucht volgt in de mengruimte een uitleg hoe men met het spuitwerk te werk gaat. Er volgt nog een demonstratie van dit spuiten, waarbij onder andere blijkt dat tegenwoordig krasjes in een koplamp simpelweg worden verholpen door de koplamp te schuren en opnieuw te spuiten. De lamp wordt niet langer in zijn geheel vervangen. Ook dit in verband met de gewenste kostenbesparing.

‘n Bels

Een stuk wijzer in autoschade(Nij)land vertrekt de CCT vervolgens, met de zojuist geschonken paraplu en ruitenkrabber onder de arm, naar de dinerlocatie: Bistro ’n Bels te Weerselo.

Languit

De rit naar de Bistro waait alle verfresten uit onze haren en opent onze neuzen voor de volgende ronde.

De auto wordt geparkeerd en we laten ons languit in de uitnodigende stoelen vallen. En dan is er een heerlijk verfrissend biertje! Aan de gesprekken aan de tafels in de buitenlucht is af te leiden dat het bedrijfsbezoek in goede aarde is gevallen. We hebben interessante dingen gezien. De dorst is weg, nu aan tafel.

Spraakwater

Normaal ben ik een grote eter, maar nu is Ilone toch voor twee aan het eten. OK; het smaakt ook erg goed, de wijn is weer fijn en de verzorging laat niets te wensen over. Super! Erik heeft nog maar net voor de tweede keer het frietschaaltje leeg of er staat al weer een verse! Het valt mij op dat onze club lang blijft zitten, langer dan de laatste keren. Iedereen loopt over van spraakwater; deze avond is al snel een succes! Voor de introducés is het opvallend gezellig: “Hebben we zelden meegemaakt bij een commerciële club!”. Dat iedereen wel wat te melden heeft en de goede sfeer, valt ze op. Een compliment voor onszelf zou ik zo zeggen. Koffie betekent het eind van een goede maaltijd en een interessante avond. We gaan tevreden huiswaarts.


Terug

14-06-2011

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: