Bedrijfsbezoek Stal Het Oosterbrook

Geschreven door: Michel Groothuis

Afgelopen dinsdag 6 september heeft de CCT Stal “ het Oosterbrook” te de Lutte bezocht. Op dit 14 hectare grote landgoed wordt de scepter gezwaaid door de internationale topruiter Gert-Jan Bruggink en zijn vrouw Pia-Luise Aufrecht. Na een prachtige rondleiding is de avond culinair afgesloten bij Landhuishotel de Bloemenbeek.

Het regent pijpenstelen als de CCT-ers arriveren bij het indrukwekkende complex van Gert-Jan Bruggink en zijn vrouw, maar dat mag die avond de pret niet drukken. De stal is gelegen in het Twentse coulisselandschap tussen de Lutte en Beuningen. Gert-Jan heeft internationaal faam verworven als springruiter. Meerdere malen was hij Nederlands en Europees kampioen, was hij winnaar van de grote prijs van Aken en was hij lid van het Olympisch team. Pia-Luise Aufrecht is eveneens internationaal bekend in de paardendressuur en springerij en is zeer actief in het fokken van paarden. Ze heeft in 2005 de eerste plaats behaald met de World Cup show jumping en de Grand Prix. Naast topsporter zijn Gert-Jan en Pia ook ondernemer.

In de stal aangekomen worden we verwelkomt door de eigenaar van hotel Bloemenbeek en de stalmeester van Het Oosterbrook. Helaas moeten Gert-Jan en Pia zich verontschuldigen vanwege een internationale wedstrijd in Calgary. Tijdens een indrukwekkende rondleiding op het landgoed wordt uit de doeken gedaan wat het inhoudt om een handelsstal te managen. Tussen de grote wedstrijden door spelen Gert-Jan en Pia het voor elkaar sturing te geven aan een team van medewerkers, waarvan sommigen wonen op het complex.

Aquajogging en paarden

De ultramoderne faciliteiten, gecombineerd met het geroemde Twentse kennis van zaken op hippisch gebied maken van de stal het Oosterbrook een toponderneming die uniek is in de wereld. Nooit geweten dat paarden van dit niveau worden verwend met onder andere aquajogging en lichttherapie. Als de paarden een leeftijd hebben bereikt, waarop ze niet meer kunnen meekomen met de wedstrijdschema’s blijven ze op het complex en kunnen genieten van hun welverdiende pensioen. De rondleiding wordt afgesloten met een leuke groepsfoto met toppaard “Adrea” in het middelpunt. Zij heeft een aantal rustdagen na de laatste zware wedstrijd en geniet zichtbaar van alle aandacht die aan haar wordt geschonken. Ze ziet er topfit uit, dus houd haar in de gaten tijdens de komende internationale wedstrijden.

Hotel Ruisseau des fleurs

Na afloop van de rondleiding volgt een bijzondere culinaire afsluiting bij landhuishotel Bloemenbeek eveneens te de Lutte. Het team van meester-kok Michel van Riswijk serveert een hoofdgerecht waarmee Lars van Galen van de Bloemenbeek dit jaar de Gouden Koksmuts gewonnen heeft. Tijdens een culinaire reis worden we getrakteerd op een voorgerecht met marineerde yellow-fin tonijn , daarna een boerderijhoender met een heerlijke crème van rode biet en saus van lavas, gevolgd door een nagerecht met een heerlijke mousse van roodfruit, krokant karamel en sorbet van vlierbessenbloesem. Verwennerij op topniveau in een enthousiasmerend  gezelschap, wat kan een mens meer wensen. Voor diegene die er deze keer niet bij konden zijn: “ dee hebt omeunig völ mist”.

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: