Cloud Computing. Een trend, zeg maar hype, die niet te stoppen is

Geschreven door: Hans Lammerts van Bueren

Data center Previder verkoopt zekerheid en nog eens zekerheid

"loud Computing is een relatief nieuw begrip in de hedendaagse ict, maar is de hype allang voorbij”, houdt Ewald Lucas van Previder in Hengelo op dinsdag 20 september 2011 de aanwezige CCTers voor.

“Bij Previder koop je de zekerheid dat je apparatuur het altijd doet. Dit realiseren wij door een virtueel stuk van ons datacenter aan je te verhuren. Internet wordt als “de Cloud” gezien en Cloud Computing betekent het leveren van diensten op het gebied van zowel hardware als software. En dan heb ik het over diensten waar je met een zekerheid van 99,99% op kunt rekenen”.

Fort Knox

De zekerheid die Previder haar klanten biedt lijkt net zo goed gewaarborgd en beveiligd als de goudstaven die in de kluis van de Amerikaanse legerpost Fort Knox opgeslagen liggen. Een groot zwaar hek is de eerste kennismaking met Previder. Ben je doorgedrongen tot aan de voordeur dan blijkt de toegang bewaakt. “Al onze medewerkers zijn gescreend en hebben een verklaring van goed gedrag moeten overleggen”, verklaart Lucas. Eenmaal binnen klinkt het zachte zoemen van computers, het grote elektronische brein van Previder. “Het gebouw van Previder is ontworpen voor de toekomst en nog maar één van de vier grote zalen is op dit moment in gebruik. Om de zekerheid van dienstverlening te waarborgen is aan alles gedacht. We hebben Argonite blusgas om eventuele branden schadevrij te blussen. Twee grote dieselgeneratoren staan stand-by mocht onverhoopt de stroom uitvallen. Ze staan niet alleen stand-by, we testen ze ook nog eens elke maand. En last but not least; mocht bij een calamiteit ons hele bedrijf plat gelegd worden dan hebben we nog een back-up locatie in Hengelo Noord die op exact dezelfde wijze is ingericht. Alles, maar dan ook alles is bij Previder dubbel uitgevoerd. 99,99% zekerheid is dan ook een reële zekerheid die wij klanten kunnen bieden. Onze gebruikers zijn bedrijven die echt zeker willen weten dat hun opgeslagen informatie niet verloren gaat. Een zekerheid die wij ze beter kunnen bieden dan de schijnveiligheid van een server in het eigen bedrijf. Wanneer je voor het eerst met Cloud Computing kennis maakt voelt het als de eerste voorzichtige stapjes die je buiten je eigen bedrijf zet. Maar heb je die schroom eenmaal overwonnen dan merk je al snel dat de nieuwe grond onder je voeten veilig, vertrouwd en vooral heel erg zeker aanvoelt”.

Lesscher IT

Kun je als klant nu zomaar bij Previder aankloppen? “Nee”, is het antwoord van Raymond Kettering van Lesscher IT. “Previder is de specialist die het datacenter beheert en wij zijn één van de gecertificeerde IT bedrijven die het contact tussen Previder en de klant onderhouden. Bij Cloud Computing doe je gewoon een beroep op je eigen vertrouwde IT partner waarbij Previder voor ons, en voor onze klant, de leverancier van zekerheid is. Cloud Computing is iets wat er gewoon moet zijn, maar waarvan je vooral niets moet willen merken. Maar mocht een klant toch een keer de zwaar beveiligde computers van datacenter Previder willen zien, dan nemen we onze relaties graag mee. Want iedereen die bij Previder binnen is geweest is zo zwaar onder de indruk dat ze vanzelf ambassadeur voor Cloud Computing worden”.

Restaurant Luttikhuis

Het diner na afloop is deze keer bij restaurant Luttikhuis in Deurningen. De CCT wordt door de familie Luttikhuis gastvrij ontvangen in een bedrijf dat in weinig meer lijkt op de wat ouderwetse onderneming waar vroeger bussen vol toeristen ontvangen werden. De lounge en het restaurant zijn sfeervol in een nieuw jasje gestoken en in de presentatie van de gerechten zijn verrassende vernieuwingen aangebracht. Heldere groenten bouillon met bospaddenstoelen, afgedekt met een romige schuimkraag, wordt in een elegant hoog wijnglas geserveerd. Kalfssukade met eigen jus op een aardappelstamppotje van paksoi smaakt prima en toe wordt een compositie van koude desserts geserveerd. Het is goed toeven bij de CCT en de leden weten dat. Of dat nu komt door de interessante bedrijfsbezoeken of door de heerlijke diners nadien is niet helemaal duidelijk. Feit blijft dat de CCT bijeenkomsten door een steeds groter aantal leden wordt bezocht. “Ja, ja, we zijn als club succesvol”, lacht CCT penningmeester Peter Schabos als een boer die kiespijn heeft.      

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: