Daadkrachtige winnaars

Geschreven door: Karsten Kögging

Winterslaap

Het is guur, donker en koud. Wie niet buiten hoeft te zijn blijft liever binnen, lekker bij de haard. Het zijn de donkere dagen voor kerst. Overal brandt al de kerstverlichting. Ik sta voor de spiegel en trek mijn vlinderdas nog even recht. Opschieten, anders komen we te laat. Vanavond is het CCT-kerstdiner. Traditiegetrouw op chic, met de heren in black tie en de dames in galakleding. Dus op naar het Seminar in Zenderen. Als we daar aankomen blijken uw schrijver en zijn eega zich in een halve winterslaap te hebben bevonden. We hebben ons in de tijd vergist en zijn in plaats van keurig op tijd een half uur te laat. De ontvangst met bubbels is er echter niet minder hartelijk om en bijkomend voordeel is uiteraard dat het al gezellig druk is.

Musical?

We zijn net op tijd, want de champagne is nog niet achter de kiezen of we worden door Edu Jaarsveld naar de kapelzaal boven gedirigeerd om te genieten van een optreden van Vocalise, een vijf man/vrouw-sterke zanggroep, ondersteund door piano en contrabas. Het programma blijkt iets zwaarder dan de in de uitnodiging aangekondigde musicalmuziek. Er wordt gezongen uit opera’s, operettes en een enkele musical, van Puccini tot Schönberg, in het Nederlands, Frans, Duits, Italiaans en Engels; de dames en heren van Vocalise draaien er hun hand niet voor om. Voor de één wellicht wat zware kost, maar voor de ander een genot voor de oren!

Spanning

Na twee keer drie kwartier vocaal geweld worden we terug naar beneden gedirigeerd. Er wacht een fantastisch diner met een aperitief van duif en eendenlever, een tussengerecht van rode mul en als hoofdgerecht hertenbiefstuk, dat werkelijk smelt op de tong. De glazen klinken: het is een heerlijke avond! Het kerstgevoel heeft bij menigeen definitief postgevat, maar ook de spanning neemt toe. De verkiezing van de CCT-er van het jaar staat immers ook nog op stapel.

The winner is

Eerst krijgt ‘regerend’ CCT-er van het jaar Ilone Huiskesde handen op elkaar, als zij vertelt over haar belevenissen het afgelopen jaar en de besteding van de aan deze eervolle titel verbonden cheque van € 1.000,00. Het bedrag is geschonken aan Stichting Kleine Kracht, dat hiermee een keuken heeft aangeschaft voor een opvanghuis voor kansarme kinderen in Roemenië. Dan wordt de spanning verder opgevoerd door de genomineerden voor dit jaar in de spotlights te zetten. Dat het een eer is om alleen al te zijn genomineerd, bewijst (genomineerde) Erik Boerrigter, die zelfs een skiweekend laat schieten om vanavond aanwezig te kunnen zijn. Het mag hem helaas niet baten. Na het nodige tromgeroffel op de tafels, wordt de nieuwe CCT-er van het jaar bekend gemaakt: Threes Oude Moleman.

Tegenkracht

Threes wordt geroemd om haar betrokkenheid bij de CCT, haar positieve inbreng, eerlijkheid en luisterend oor. Stralend neemt Threes de Award en bijbehorende cheque in ontvangst. De € 1.000,00 zal gaan naar Stichting Tegenkracht, die zich ervoor inspant om kankerpatiënten zoveel mogelijk in staat te stellen te blijven sporten, zowel tussen de chemokuren en bestralingen door als daarna.

Geweldig kerstfeest

Tijdens alle felicitaties, kussen en schouderklopjes die Threes ten deel vallen, wordt het dessert geserveerd. En tegen twaalven volgt nog een afsluitende kop koffie. Dan zit deze fantastische avond er helaas al weer op en keren we moe maar zeker voldaan – met de geschonken kerstrollade onder de arm – weer huiswaarts. Klaar voor een geweldig kerstfeest!

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: