Projectbezoek Dura Vermeer Bouw Hengelo BV

zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom
zoom

Waarom moeilijk doen als het samen kan­?

`Waarom moeilijk doen, als het samen kan. `De kreet is van `Loesje`, maar zoals ons gebleken is wordt hieraan door Dura Vermeer invulling gegeven. Afgelopen 17 mei hebben de CCT-ers een bezoek gebracht aan een bouwproject in Enschede gerealiseerd door Dura Vermeer Bouw Hengelo. Het bedrijf uit Hengelo, waarvoor onze CCT-er Erik Boerrigter werkzaam is als vestigingsleider Kleinbouw en Onderhoud. Na het projectbezoek op het voormalige Grolschterrein te Enschede vindt de afsluiting plaats in de Boulevardtoren, met een hoogte van 101,40 meter het hoogste gebouw van Enschede, tevens gerealiseerd in bouwcombinatie door Dura Vermeer.

Steen, stoal en sentiment

Als we de auto hebben geparkeerd bij de bouwketen van het project “Op de Brouwerij” op het voormalig Grolschterrein in Enschede, wordt iedereen persoonlijk verwelkomd door Erik Boerrigter en krijgt wij direct voor de veiligheid een bouwhelm toegereikt.

In het in aanbouw zijnde gebouw worden de aanwezige CCT-ers verwelkomt door onze gastheer Erik Boerrigter en volgt een presentatie door de projectleider Dennis Dibberts over het ontstaan van het project “Op de Brouwerij”.

Het terrein is vanaf 1896 tot en met 2005 in gebruik geweest door de firma Grolsch voor het brouwen van de ons zo bekende overheerlijke dorstlesser. Het project is door ING Real Estate Development aanbesteed en door Dura Vermeer in twee fasen uitgevoerd. In de eerste fase hebben het bouwteam ING Real Estate en Dura Vermeer Bouw Hengelo van augustus 2008 tot en met mei 2010 de gebouwen Brouwmeester en Korenaar gerealiseerd, bestaande uit 90 appartementen en 4.500 m2 winkelruimte. In fase 2a en 2b is met hetzelfde bouwteam het Brouwhuis en het Hogerhuis gerealiseerd bestaande uit 38 appartementen, 5000 m2 kantoorruimte en 4800 m2 winkelruimte. In november 2009 is gestart met de bouw van het project dat wij nu bezoeken en naar verwachting is het in februari 2012 gereed. Het wordt benadrukt dat bouwen in een dergelijk tempo enkel te realiseren is met een goede samenwerking tussen de partners. Hiervoor is gekozen voor het werken in bouwteam.

Na de presentatie krijgen we een rondleiding in groepen over het indrukwekkende project en krijgen een toelichting door het uitvoeringsteam.

Meer waarde door intensief samenwerken

Na de rondleiding vervolgen we onze weg naar de het hoogste punt van Enschede: De Boulevardtoren, met een hoogte van 101,40 meter, waar we op de 28ste etage een presentatie krijgen over het ontstaan van dit markante gebouw. Het is tussen november 2005 en maart 2007 gerealiseerd en wordt momenteel door veel mensen dankbaar gebruikt. Daarna volgt een presentatie van het hoofd Marketing en Communicatie, de heer Cor Hoppenbrouwer over duurzaam samenwerken binnen Dura Vermeer.

“Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?”. De kreet is van “Loesje”, maar Dura Vermeer geeft hieraan invulling. De uitspraak geeft in essentie de cultuuromslag weer die Dura Vermeer wil bewerkstelligen binnen haar organisatie. Een bedrijfsvoering die vernieuwend is voor de bouwbranche. Het komt er op neer, dat Dura Vermeer binnen de organisatie en projecten een duurzame samenwerking aangaat met partners (Ketenintegratie).

Daarnaast is op een aantal projecten het Lean-gedachtegoed geïmplementeerd. Binnen een Lean-organisatie is het proces leidend. Uiteindelijk komen bouwstromen en verbeterteams in plaats van het werken in traditionele afdelingen. Hierdoor kan volgens Dura Vermeer sneller, beter, leuker en goedkoper worden gewerkt. Het zal nog wel een tijdje duren, voordat de nieuwe manier van werken volledig is geïmplementeerd in de bouwbranche, maar wat Dura Vermeer betreft is morgen de oude manier van werken passé.

En toen was er………..

Na de vernieuwende presentatie volgt de borrel en het overheerlijke dinerbuffet en kunnen we genieten van het prachtige uitzicht over de stad Enschede. Na het samenzijn met een zo buitengewoon leuk gezelschap is de avond alweer veel te snel voorbij en keren de CCT-ers tevreden huiswaarts.


Terug

17-05-2011

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: