Zomerbijeenkomst, Golf & Wellness Apart Hotel Delden

Geschreven door: Gerrit Hobbelink

De (Frank) Hofstede & Kamp Solextour door Golfend landschap

Door Gerrit Hobbelink

Ondernemers zijn geen brave volgers, maar eigenzinnige piloten. Soms met brokken. Zo constateerde ook José Romero, die als een van de weinigen netjes de leider volgde tijdens de prachtige Solextour door Twente. Braaf reed de aangewezen leider Hans Lammerts van Bueren, getooid met een fel gekleurd hesje,  de route langs heg en steg. Dat er met name allerlei onroerend goed objecten langs ons pad lagen, die te koop worden aangeboden door makelaar Frank Hofstedeen zijn kompaan, kon geen louter toeval zijn! Via Oele, Beckum, Bentelo, Wiene en Deldenerbroek reden wij weer terug naar Stad Delden. Het ontaarde in een ware kamikazetocht toen wij de laatste kilometers door de woonwijken van Delden raasden. Dat onze makelaar daarbij nog maar net een aanrijding kon voorkomen lag volgens hem aan zijn snelle reactievermogen en stuurmanskunsten, maar sommigen zouden het eerder als dom geluk bestempelen.

Golf

Op de 9-holes Golfbaan De Lage Mors werd ondertussen gestreden om de CCT Wisselbeker, die vorig jaar door Alfons Esman geïnitieerd werd en die hij vervolgens ook zelf meteen de eerste keer gewonnen heeft. Op de smalle banen met veel waterpartijen werden met veel plezier de ballen geslagen door de GVB-CCT’ers, terwijl de Pro energiek en met veel leuke anekdotes een clinic gaf aan de golfers in spé. Hij bleek in staat in alle standen zijn balletjes te slaan en gaf ook veel aandacht aan de veiligheid op de baan. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Er was echter ook hier sprake van geluk. Of was het wijsheid dat Peter Schabos zowaar in hole-in-two sloeg op baan 1?  De kosten van een verzekering tegen het slaan van een hole-in-one zijn volgens Jan Frankenniet mis. Het zal wellicht daarom zijn dat onze penningmeester er twee keer over heeft gedaan om zich in de kijker te spelen., zo denkt Franken. Hoe dan ook chapeau voor Schabos! En de wisselbeker? Die mocht Alfons Esman afstaan aan de gelukkige winnaar van 2011: Jan Franken.

Well of niet.

Wellnessen, dat leek me wel wat, alleen, je moet dan toch in je blote kontje? Nou en stoom, stoom, stoom en nog eens stoom, wie doet je wat? Ik had dus gekozen om eens lekker verwend te worden want daar houd ik van. Een kneepje hier, een wrijfje daar, stoom er bij en garen maar.

Door Gert van Vliet

Verzamelen.

De ontvangst was geweldig, de opkomst ook; het terras zat al vol en de stemming zat er goed in. Koffie met krentenwegge, daar waren we wel aan toe. Je had al eerder je voorkeur kunnen geven voor wat je graag zou willen en je raadt het al, toch een aardig aantal had gekozen voor roze en blote billen. Verzamelen en achter de wellness medewerkster aan, dat zagen we wel st....o ja, zitten.

Voetjes

Een stuk of 10 mannen en vrouwen mochten zich gaan uitkleden en de kleren in de kastjes hangen. We kregen een mooie, zachte badjas en heerlijke slippertjes. Neen, geen hint, gewoon lekker, voor aan je voetjes. Daarna naar de ontvangstkamer voor een welkomstdrankje en lekkere dingetjes om te knabbelen en te drinken, echt goed verzorgd. Per klein aantal werden we geroepen voor een bepaalde sessie, zullen we maar zeggen; een Hamam behandeling, Rasul, een sauna, massage, enz.

Pakking en regen.

Ondergetekende ging eerst met Rewert en Katja naar de "Rasul", een stoombad. heerlijk warm worden van de weldadige stoom, daarna een pakking en afspoelen.

Mij werd verteld, dat het vroeger bij de Arabieren een soort schoonheidstraditie was. De stoom opent je poriën en de "modder" of chocolade reinigt de huid. We kregen ieder een bakje mee met chocolade erin. We smeerden ons in en waar we niet bij konden deed de ander dat, echt teamwork was het. Dan weer gaan zitten op de stenen stoel en voelen wat de chocolade in combinatie met de stoom met je huid doet. We zaten heerlijk te doezelen en te genieten van de mooie kleurwisselingen van de ledlampjes aan het dak toen er plotseling een regenbui losbarstte uit de sproeiers aan het plafond; afspoelen heette dat. Ik vond toch al dat er te weinig suiker in die chocolade zat dus dat was wel goed.

Handschoen

Na ons afgedroogd te hebben weer even wachten in de lounge en een lekker drankje nuttigen. Ons volgende verwen-ding was de alom geprezen "Hamam". Dit is ook al een zeer oud ritueel en een genot voor lichaam en geest, tenminste als je weet je te ontspannen. Een viertal schone dames (wat je wil je, de hele dag tussen water en zeep!) stond ons al op te wachten en vertelde wat we zouden gaan beleven. Bakken water werden letterlijk over ons heen gesmeten en geloof het of niet; het warme water uit de Hamam bak deed wonderen! De dames scrubten onze lijven met een handschoen en ons velletje werd hiermee ontdaan van dode huidcellen. De zeep deed de rest.

Fluweel.

Draaiend als wentelteefjes bleef er geen plekje onberoerd. Toen gebeurde er iets heel bijzonders; er werden handdoeken gepakt, doordrenkt met waer en zeep en die handdoeken werden zo in elkaar gedraaid dat bij indrukken van de zo ontstane zak, er schuimbellen ontstonden. De dames wisten dit zo te brengen, zo de schuimbellen op de huid te doen komen dat de aanraking zachter was dan fluweel. Een geweldige ervaring! Tussendoor weer het watersmijten; verwennerij van opperste klasse!! De massage was een heerlijke afsluiting.

Herhaling.

De tijd was om en we moesten van tafel. Afdrogen dus, badjas en slippertjes aan en weer een sapje om het verloren vocht weer aan te vullen. Helemaal rozig waren we er van geworden en met rooie koppen zaten we na te dampen. En je begrijpt het al; het was te snel voorbij! Maar goed, het was voor herhaling vatbaar. De meeste foto's waren te beslagen om in het CCT nieuws te plaatsen + dat voor een gepaste privacy je het met deze foto's zal moeten doen!

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: