Bedrijfspresentatie Dolmans Calamiteiten Diensten bij Carelshaven in Delden

Geschreven door: Michel Groothuis

Op dinsdag 19 juni 2012 is de CCT bijeen in Carelshaven te Delden om de bedrijfspresentatie te volgen van Dolmans Calamiteiten Diensten, het bedrijf waar ons CCT-lid Peter de Vrij in Hengelo (Ov.) vestigingsmanager is. Dolmans Calamiteiten Diensten is een servicegerichte organisatie die direct helpt na calamiteiten zoals bijvoorbeeld brand- en waterschade. Peter de Vrij en zijn collega Menno Huisman vertellen de weer massaal toegestroomde CCT-ers in een boeiende en tevens confronterende presentatie hoe de calamiteiten markt in elkaar zit. Na de presentatie worden de CCT-ers verwend met een koud en warm buffet en blijft het buitenterras tot in de late uurtjes gevuld.

Het is technisch weer oftewel het is buiten aangenaam vertoeven, zodat iedereen na binnenkomst van Carelshaven direct het buitenterras opzoekt om zich tegoed te doen aan de nodige versnaperingen. Na de ontvangt wordt iedereen naar de presentiezaal geleid alwaar Peter de Vrij en collega Menno Huisman (accountmanager) de CCT-ers een presentatie geven over de zo blijkt (gelukkig) voor de meeste aanwezigen onbekende wereld van calamiteiten.

De Dolmans Groep

De Dolmansgroep wordt geleid vanaf het hoofdkantoor in Ijsselstein en bestaat reeds 54 jaren. De groep bestaat uit een tweetal divisies, namelijk de divisie facilitaire diensten en de divisie calamiteiten diensten. Onder de eerste divisie vallen de facilitaire en de speciale reinigingsdiensten van opstal en inboedel. Onder de tweede divisie vallen alle aan calamiteiten gerelateerde diensten, waaronder Dolmans Calamiteiten Diensten B.V. In het totaal werken circa 2700 mensen binnen de groep, waarvan circa 350 mensen binnen de calamiteiten markten.

24/7

De calamiteiten wereld wil eigenlijk niemand mee geconfronteerd worden, maar als het je dan een keer overkomt, dan kan Dolmans Calamiteiten Diensten ingeschakeld worden om een grote zorg  van betroffene professioneel uit handen te nemen. Na een calamiteit inventariseert Dolmans Calamiteiten Diensten de omvang van de schade en wordt de eerste noodhulp afgestemd. Ook wordt er gered wat er te redden valt, reinigt Dolmans Calamiteiten Diensten de opstal, inboedel en apparatuur en verricht waar nodig bouwkundig herstel. Deze werkzaamheden biedt Dolmans Calamiteiten Diensten 24/7 vanuit eenentwintig vestigingen door heel Nederland. Hiermee is gegarandeerd dat de klant binnen 1-2 uur kan worden bereikt en er direct adequaat kan worden opgetreden. Deze snelle hulp is met name van belang om zo veel mogelijk inboedel te kunnen redden en om de specialistische zaken in goede banen te leiden. Naast de calamiteitendiensten voert Dolmans eveneens speciale opdrachten uit voor deurwaarders, politie en wooncorporaties. Hieronder vallen bijvoorbeeld het ontruimen en afvoeren van hennepkwekerijen en ontruimingen van woningen na verwaarlozing.

Schokkende feiten

Verderop in de presentatie  worden de aanwezige CCT-ers keihard met de neus op de feiten gedrukt als Peter de Vrij de kentallen van brandschades opsomt. Bij het horen van de aantallen van circa 40.000 branden per jaar en met een totale financiële schade van circa 500 miljoen euro schrikken de meesten toch wel even.   Daarnaast blijkt circa de helft van de brandschades te worden veroorzaakt door een defect of het verkeerde gebruik van een elektrisch apparaat.  Daarbij is de wasdroger in huis de koploper, waarbij een combinatie van achterstallige reiniging (ophoping van stof ) en de geproduceerde droge lucht funest kan zijn. En dat alles in combinatie met een rookmelder waarvan de batterij leeg is, kan een catastrofe tot gevolg hebben.  Alsof het nog niet genoeg is, komt er nog een voorbeeld van een onderverzekering voorbij, waarmee duidelijk wordt gemaakt hoe belangrijk het is om ook de kleine lettertjes van een brandverzekering te lezen. Vaak blijkt namelijk pas nadat het euvel is geschied, dat gedupeerden ongewild onderverzekerd zijn. De presentatie eindigt met een schoolvoorbeeld hoe een schade binnen een bedrijf netjes door Dolmans wordt afgehandeld.

Garden of (d)E(l)den

Nog onder de indruk van de confronterende doch leerzame presentatie maken de CCT-er zich op voor het eten. Het diner bestaat deze keer uit een koud en warm buffet bestaande uit verschillende vlees en vis gerechten, geserveerd met allerlei lekkernijen. Na het buffet volgt voor de liefhebber een overheerlijk dessertbuffet. Dat alles gecombineerd met een tongstrelend glas rode wijn, een oorstrelende zingende merel en hartverwarmendgezelschap in de Garden of (d)E(l)den, what’s more to wish.

Ik sol zeg’n aj der weer is nig wanen…kom ök eens ‘n moal kieken.

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: