CCT kent ons in Enschede

Indrukwekkende cijfers

Het grote CCT-gezelschap werd gastvrij ontvangen in de fraaie foyer. Het was meteen te merken dat wij een bevoorrecht ensemble zijn. De presentatie door het team van directeur Judith Hartman van het Wilminktheater en Muziekcentrum in Enschede, was exclusief voor ons georganiseerd. Dit was mogelijk dankzij de connecties van – alweer – een van onze leden. Aan de bouw van het Muziekkwartier werkte ook het bedrijf Dura Vermeer waaraan CCT-lid Erik Boerrigter verbonden is. Zo kom je nog eens ergens! Na het bekijken van de film waarin te zien is hoe de bouw van het Muziekkwartier tot stand is gekomen volgde een uitgebreide rondleiding in twee groepen, waarbij ons een bijzonder kijkje achter de schermen van de theaterwereld werd gegund. Indrukwekkend waren de getallen over het energieverbruik, de vele meters kabels, de techniek, de hydrauliek van de theaterbak, de logistiek en zeker ook het aantal traptreden dat wij telden toen wij tot helemaal bovenin omhoog mochten lopen. Niet alleen CCT-ers met hoogtevrees moesten even hun adem inhouden bij een blik naar beneden door de roosters waarop wij met toch een beetje knikkende knieën stonden.

Chapeau voor Manteau

Aansluitend werd ons gezelschap ontvangen in restaurant Manteau. Dit is het restaurant dat bij het muziekcentrum hoort. In restaurant Manteau werd een aperitief geserveerd, met aansluitend een goed verzorgd driegangen diner. De sfeer was weer optimaal en kon ook door het ‘rode-knop-incident’ niet verpest worden.

Uitbundig lachen om Cobie, Dooie en Tipsy

Na afloop van het diner mochten we de zaal in van het Wilminktheater om de voorstelling “Ons kent Ons” bij te wonen. “Ons kent ons” is de revuevoorstelling van het televisieprogramma “Man bijt hond”. De makers van “Ons kent ons” verzorgen al ruim elf jaar de afsluitende sketch van “Man bijt hond”. In de avondvullende revue, waarin het publiek en personeelsleden afscheid nemen van de plaatselijke 12,5 jaar jubilerende Superbuur, komen de personages van “Ons kent ons” tot leven. De kassadames Cobie en Dooie met Superbuurmanager Arjan, het Amsterdamse bank-stel, de line-dancers, de aan lager wal geraakte drinkende Tipsy en de inburgerende Turken maakten de revue tot een feest. Met veel muziek, een bijzondere cancandans en vooral veel sketches, waarbij veel en uitbundig gelachen kon worden.

Reorganisatie hakt er flink in; klappen bij alle afdelingen

Helaas bleek slechts drie dagen later dat het Wilminktheater genoodzaakt is om te reorganiseren. Dertien mensen verliezen hun baan. De klappen vallen binnen alle afdelingen binnen de organisatie: van secretariaat tot onderhoud en programmering en van de publiekservice en marketing tot de boekhouding. Het verlies van dertien medewerkers is volgens Hartman ‘nog op te vangen’. Dat komt, omdat de afgelopen jaren de voorstellingen met 20 procent zijn teruggebracht naar 350. Door efficiencymaatregelen, verdere automatisering (kaartsysteem) en samenwerking met andere culturele instellingen hoopt Hartman de nieuwe omstandigheden aan te kunnen. Ik help het haar hopen, want dat wij te gast waren op een voor onze regio en ver daarbuiten unieke locatie, daar zal bij de CCT-ers na dit bezoek geen twijfel meer over kunnen bestaan.

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: