CombiWood - een houthentiek Hollands product

Geschreven door: Hans Lammerts van Bueren

“Eigenlijk ben ik een slangenmeisje” houdt Gerty Joosten, eigenaresse van CombiWood in Oldenzaal, op dinsdag 20 maart 2012 de aanwezige CCTers voor. “Na mijn secretaresseopleiding bij Schoevers kwam ik als jonge vrouw te werken bij een bedrijf dat in flexibele slangen handelt, luchtslangen wel te verstaan. Ik was nieuwsgierig en wilde al heel snel meer dan alleen maar secretaresse spelen. Verkoop en marketing bleken mij te liggen en spelenderwijs ontwikkelde ik mijzelf in die richting. Dit ging zo goed dat ik uiteindelijk zelfs exportmanager bij het bedrijf ben geworden. Maar zelfs dat begon te kriebelen. Ik merkte dat ik te eigenwijs was geworden om nog voor een baas te willen werken. Wat ik voor dit bedrijf doe, kan ik ook voor mijzelf, en misschien zelfs wel beter, realiseerde ik mij op een gegeven moment. Ik heb toen een eigen productie van flexibele slangen ten behoeve van de luchtbehandeling opgezet onder de naam Air Connections International in Oldenzaal en werd zelfstandig ondernemer. Het bedrijf Air Connections heb ik uiteindelijk verkocht aan een Amerikaans bedrijf. Daarna heb ik samen met een zakenpartner een bedrijf in China en België opgezet en vanaf beide locaties leveren we nu flexibele slangen over de gehele wereld. De flexibele slangen hebben mij via allerlei omzwervingen naar Twente gebracht, een streek die ik niet kende. Maar mijn partner Ben Nieuwe Weme, die ik hier ontmoette, is er de oorzaak van dat ik in Twente ben gebleven. Door Ben heb ik als slangenmeisje ook een hart voor hout ontwikkelt, want door Ben kwam CombiWood op mijn pad”.

CombiWood

CombiWood werd in 1996 opgericht door Ben Nieuwe Weme en in 2001 verkocht aan Wim Nijhuis. CombiWood maakt geëngineerde houten vloeren in een eigen productie-unit in Oldenzaal. Naast de productie van vloeren is er ook een complete veredelingslijn gevestigd. Logen, schrapen, borstelen, schaven, vellingen in alle maten en soorten, verouderen, oliën en alle mogelijkheden die een klant zich kan wensen worden toegepast. Als een van de weinige bedrijven in Nederland biedt CombiWood een keur aan mogelijkheden voor de detailhandel en parketteurs met hun veeleisende klanten. “Wim is een fantastische vakman en maakt inderdaad schitterende parketvloeren”, vertelt Gerty Joosten. “Maar Wim had onvoldoende het verkoop- en marketingtalent wat nodig is om van een goed product ook een commercieel succes te maken. Werkweken van 60 tot 70 uur en meer ten spijt. Mijn partner Ben was eigenaar van het pand en zag hoe Wim maar nauwelijks zijn hoofd boven water kon houden”. “Wil jij d’er eens naar kijken”, vroeg hij mij op een gegeven moment. “Van het een kwam het ander en in december 2010 kocht ik het bedrijf van Wim, naar volle tevredenheid van beide partijen. Wim kwam bij mij in dienst en kon zich nu concentreren op zijn talent om mooie parketvloeren te maken terwijl ik de verantwoordelijkheid voor de marketing en verkoop op mijn schouders nam. Ik zette het bedrijf in de schijnwerpers door beurzen te bezoeken, een aantrekkelijke website te laten maken en een stuk exclusiviteit te creëren door namen voor parketvloeren te kiezen die tot de verbeelding van mensen spreken. Wim maakt dit voor mij mogelijk door parketvloeren van onderscheidende kwaliteit op maat te fabriceren. Het gaat inmiddels goed, maar we zijn er nog lang niet. Maar wanneer het zover is dat we voldoende winstgevend zijn en wat vet op onze botten krijgen dan gaan jullie dat heel snel merken. Mijn wens is om ooit een Aston Martin te bezitten. Ik vind dat een fantastische auto en het lijkt mij heerlijk om hierin samen met Ben door Twente te toeren”.

restaurant de Oude Raadskelder

Een vertrouwd adres waar uitbater Jan Huiskes alweer een groot aantal jaren de pollepel zwaait. Ook een adres waar de CCTers maar wat graag te gast zijn, want het eten is er om te watertanden, zo ook deze avond. De smakelijke amuses worden gevolgd door een heerlijk voorgerecht van salade met zeebaars. De CCT wordt vervolgens verrast met een warm tussengerecht van in tempurabeslag gebakken gamba op risotto met kreeftensaus, gevolgd door een mals stukje black Angus beef en filet van Iberico varken. Dessert is een kleine proeverij van vijf zoete zaligheden. De Oude Raadskelder heeft haar reputatie weer eer aan gedaan en de CCTers genieten. Het is goed toeven in deze ondernemersclub en zeker de Bourgondisch ingestelde leden weten dat. Voor diegenen die er deze keer niet bij konden zijn haal ik met plezier de quote aan van mijn mede redactiecommissielid Michel Groothuis die al eens vaker schreef: “Dee hebt wat mist”.

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: