Nieuwjaarsreceptie bij Carelshaven

Op 10 januari 2012 is de CCT bijeen in hotel-restaurant Carelshaven in Ambt-Delden voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Een groot aantal CCT-ers komt ook dit jaar weer tezamen om na te praten over de voorbije feestdagen, maar vooral om elkaar het beste toe te wensen voor het komende jaar.
In de periode van donkere dagen is de nieuwjaarsbijeenkomst van de CCT een welkome afwisseling. De CCT-ers zijn dan ook in grote getalen aanwezig als Edu Jaarsveld de avond opent en zijn woord van welkom richt aan alle aanwezige leden. Hierna geeft Wil de Bruyn een beschouwing op het afgelopen jaar 2011. Hij benadrukt, dat hem vooral het onvoorspelbare karakter van het jaar is opgevallen. Na deze terugblik kijkt hij vooruit naar het zojuist begonnen jaar 2012, dat voor diegene die goed oplet weer bol zal staan van mooie kansen. Na zijn woord van dank aan de deelnemers van de PR-, redactie- en activiteitencommissie en uiteraard de leden van het bestuur, wordt het glas geheven en klinkt een volmondig “Proost!” door de zaal.

Carelshaven toen en nu

Na de inleidende woorden en de klinkende glazen vertelt Chris van der Sluis hoe Carelshaven in 1771 is opgericht door de heer van Twickel, Graaf Carel George van Wassenaar-Obdam. Vanaf die tijd tot nu heeft Carelshaven zijn unieke karakter behouden. Door de jaren heen hebben er echter enkele verbouwingen plaats gevonden met het huidige hotel-restaurant als resultaat. Het hotel Carelshaven heeft momenteel 20 sfeervol ingerichte tweepersoonskamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het restaurant biedt samen met de serres plaats voor ongeveer 70 gasten. Tezamen met de parkachtige tuin vormt Carelshaven een unieke ambiance. Om er zeker van te zijn dat Carelshaven wat betreft omvang en sfeer blijft wat het is, vertelt Chris hoe hij al geruime tijd bezig is om vooral dit aspect contractueel met de Stichting Twickel vast te leggen. Een en ander heeft in de regio gezorgd voor de nodige geruchten, die met de persoonlijke uitleg van Chris worden ontkracht. Met overeen gekomen overeenkomst gaan de huidige eigenaren Caroline Kluvers en haar echtgenoot Chris van der Sluis net zo lang door met de exploitatie als zij willen. Als zij besluiten te stoppen, dan hebben zij zich verplicht het bedrijf te verkopen aan Stichting Twickel. De stichting heeft zich verplicht tot totale overname van de gebouwen, exploitatie, inrichting en antiek. Net als Chris klaar is met zijn uitleg worden de eerste borden de zaal binnengebracht en wordt het voorgerecht opgediend.

Culinair feestmaal

Bij een feeststemming hoort uiteraard ook een feestmaal en dat blijkt de chefkok van Carelshaven ook deze avond te hebben begrepen. Na een salade met kwartel volgt gestoofde konijnenbout met tutti frutti. Als afsluiter volgt een taartje van chocolade, met een sorbet van mango. Dat alles in feestelijk gezelschap, beter kun je het jaar niet beginnen!

Voor diegene die deze avond niet aanwezig konden zijn: wie kon’t wal liên, want der was ‘n sköttelke oaver!

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: