Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

Meerdaagse studiereis CCT naar Berlijn 18-20 september 2015.

Geschreven door: Redactiecommissie CCT

Op Bahnhof Bad Bentheim is de koffiedame - met Duitse precisie en gründlichkeit - om 07.00 uur duidelijk niet voorbereid op zoveel enthousiaste CCT-leden. De Deutsche Bahn brengt ons voor het middaguur al in hartje Berlijn.  Na een lunch met currywursten, schnitzels en sprudelwasser lopen we naar het meest spraakmakende  gebouw van Berlijn: De Duitse Reichstag, waar de Duitse Bondsdag zetelt. Een imposant gebouw, oud en nieuw prachtig gecombineerd. De glazen koepel met uitzicht over Berlijn maakt ons heel nieuwsgieriger naar de rest van deze stad met zijn vele gezichten en rijke geschiedenis.

Na het diner in ons hotel wordt de vrijdagavond vervolgd in het grootste show- en congreshotel van Duitsland het Estrel Hotel. De onvergetelijke theatrale ervaring, zoals ‘’Stars in Concert’’ wel genoemd kan worden, genieten alle CCT-leden ieder op hun eigen manier. Look-a-likes als Tina Turner, Joe Cocker, Michael Jackson, Freddie Mercury en Rod Steward, de Blues Brothers zorgen onder leiding van een live band en dansers voor zingende en swingende leden.

Onze 2edag Berlijn start met een fietstocht langs de “Highlights” van Berlijn. Vooral de aangrijpende en emotionele verhalen bij oude stukken muur maken veel indruk. Van de meer dan 800 jaar Berlijnse geschiedenis zien we veel. Van de Brandenburger Tor, Unter den Linden, Museuminsel, Alexanderplatz met zijn Fernsehturm tot de Gendarmenmarkt en nog veel meer moois. En dat alles overgoten met een heerlijk zonnetje en een prima onderlinge sfeer.

Prenzlauerberg in de Alpen?
Bij Ars Vini wacht ons een onvervalste Bayerische Fondue mit Algäuer Büble Bier en een hoog Heidie und Peter gehalte. Sehr lecker und gesellig. De overtollige calorieën worden daarna verbrand op de dansvloer van de Alte Kantine in de nabij gelegen Kulturbrauerei. Tot in de vroege uurtjes swingt de CCT de (fondue)pan uit! Een heerlijke en wederom vermoeiende avond.

De laatste dag sluiten we af met een bezoek aan Schloss Charlottenburg. Dit zomerpaleis van Sophie Charlotte -gebouwd rond 1695 – is het grootste paleis van Berlijn. Ondanks de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog blijft er nog genoeg over om te bewonderen. Het grote en prachtige park  – naar voorbeeld van Versailles – blijft liggen voor een volgende keer. Want de trein wacht niet. We sporen boordevol indrukwekkende herinneringen in onze bagage terug. Es war SUPER!


Klik hier om terug te gaan