Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

Bezoek aan Paardenmelkerij Sand en Bistro De Kruidentuin op 18 oktober 2016

Geschreven door: Peter ten Asbroek

Een paardenmelkerij? Wat is dat dan? De uitnodiging voor deze CCT-bijeenkomst maakt ons nieuwsgierig en de fantasie gaat al direct aan het werk. Eigenaar van Paardenmelkerij Sand, Johan Sand, verwelkomt ons met koffie en krentenwegge. Hij opent de avond met: "Wie kan er geen plat verstaan?”. De twee aarzelende bezoekers krijgen extra oogcontact en Johan vervolgt enthousiast in het Twents met een grote “Herman Finkers”- inslag. Niet vreemd, aangezien Twentse bekendste cabaretier nog altijd zelf zijn paardenmelk hier komt kopen.

"Dree moal daags onder 't peerd dut geen zere" 

Vol aandacht luisteren we naar de humoristische Twentse uitspraken, de speciale melkwijze, de functie van de veulens en de historie van het bedrijf.Door de ontstekingsremmende kracht van deze edele melksoort wordt de paardenmelk ingezet bij allerlei kwalen en huidaandoeningen.

"Gaat het bij het poepen niet naar wens, dan kan paardenmelk van u maken een ander mens"

De trotse eigenaar trakteert ons een uur lang op allerlei wijsheden rondom zijn unieke product, een waar wondermiddel. Inmiddels zijn we nieuwsgierig naar de paarden en het melken zelf. We gaan de stallen in, waar Johan Sand het paardenmelken demonstreert. Na een proeverij van het pure elixer en een likeurvariant vindt het natuurlijke medicijn al gretig aftrek en bedanken we de familie Sand voor hun gastvrijheid.

High Wine

Op naar bistro de Kruidentuin in Geesteren die speciaal de deuren opent voor de CCT en flink uitpakt met een zeer uitgebreid en gevarieerd High Wine-arrangement. De leukste en oudste netwerkclub van Twente had eerder deze maand gebruik gemaakt van deze bijeenkomst om geïnteresseerden uit te nodigen de CCT letterlijk en figuurlijk te “proeven”. Een actie die deze avond zeer succesvol blijkt!

Eenmaal aan tafel krijgen de introducés de ruimte om beter kennis te maken.Wellicht dé succesformule van de CCT.

Steekwoorden  van onze gasten?Open, ongedwongen, informatief, gezellig, uitnodigend, welkom, thuus komn', informeel, warm onthaal & openheid.

Een zeer geslaagde avond waarbij we de eerste nieuwe leden al hebben mogen verwelkomen.
Klik hier om terug te gaan