Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

Sprookjesachtige sfeer in Münster - Kerstbijeenkomst 2016 CCT

Geschreven door: Babeth Geerdink

Kerstvrede van Münster

Knusse kleine standjes, Glühwein, Kuchen, romantische feestverlichting in een geschiedenisrijke stad. Dat is dit jaar het decor van de kerstbijeenkomst van de CCT. Een tot hotel omgedoopte oude bierbrouwerij is onze uitvalbasis deze twee dagen. De galajurken blijven dit jaar in de kast hangen en stevig loopschoeisel wordt aangetrokken. Na het inchecken heet Rewert ons welkom in deze bijzondere stad. We leggen alvast een kleine bodem met de Kaffee und Kuchen en zetten koers met onze benenwagen richting het centrum van de stad. Münster biedt voor elk wat wils. Met maar liefst vijf kerstmarkten in het hart van het centrum, prachtige kerken en de sfeer ademt de stad kerst. Sommige leden kunnen de etalages niet weerstaan en duiken toch nog even één van de vele winkels binnen die Münster rijk is. Terwijl andere CCT-leden diverse glühweinbekers verzamelen en het Duitse bier en de braadworsten testen. Het begrip “netwerken” moet je ook ruim zien. Dan moeten we de gezelligheid van de binnenstad toch echt gaan verlaten en ons hotel opzoeken.

Spanischer Tapas auf Deutscher Art

Een Duitse variant van het Spaanse tapasbuffet staat op ons te wachten in restaurant Tapia. Bij het buffet zelf wanen wij ons haast in een heuse “whodunnit”: mysterieus kaarslicht bij een al even zo mysterieus tapasbuffet. Foto’s en selfies van de kerstmarkt worden uitgewisseld, de kerstplannen van de leden worden uit de doeken gedaan en mooie gesprekken vinden plaats aan de diverse tafels. De enthousiaste ober heeft het als zijn taak opgevat om iedereen van een goede wijn te voorzien (en daarin slaagt hij ook meesterlijk). Als de koffie wordt gebracht en het hotelrestaurant gaat sluiten, hoeven wij slechts enkele deuren verder te gaan, richting bar Tide.

Ik heb stiekem met je gedanst

Onder het motto “we gaan nog niet naar huis” vullen de CCT-leden met hun partners de bar Tide naast het Factoryhotel. De obers bedrijven topsport met het maken en shaken van diverse cocktails en er wordt bijgekletst, gelachen en in gedachten gedanst. Een route binnendoor brengt ons uiteindelijk naar onze hotelkamers. Het ontbijtbuffet staat namelijk de volgende dag alweer klaar. Een rijk gevuld buffet, inclusief prosecco, vormt een mooie afsluiting van een weekend vol gezelligheid. We sluiten een mooi CCT-jaar af en zijn klaar voor 2017. Fröhliches neues Jahr!
Klik hier om terug te gaan