Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

Tweehonderddrieënzestig miljard

Geschreven door: Gerrit Hobbelink

De ontvangsthal van het kantoor van SMK in Enschede is al vroeg gevuld met gezellig keuvelende CCT-ers. Hein Wesselink kan namens het 35 medewerkers tellende accountantskantoor snel beginnen met de presentatie van de fiscale actualiteiten.

De belastingdienst heeft voor 2017 263,1 miljard inkomsten begroot. Hein legt ons in vogelvlucht uit hoe te voorkomen valt dat wij een groot deel daarvan zullen betalen. Al is box III, de ‘pretbox’, minder prettig geworden en is het opbouwen van pensioen in eigen beheer straks niet meer toegestaan, toch zijn er ook voldoende plezierige zaken te melden. Sommigen overwegen naar aanleiding hiervan zelfs het aangaan van een relatie met een jongere partner. Dit in het kader van de ‘vrijstelling schenking eigen woning’. Mede in combinatie met het wetsvoorstel voor een nieuwe alimentatieregeling is wellicht snel handelen voor het einde van het jaar zinvol?

Sinterklaas

Om elkaar beter te leren kennen op het persoonlijke vlak heeft de activiteitencommissie een interactief Zak van Sinterklaas Vragenspel gepland in het gat dat valt tussen Hein en het eten. Van pensioengat naar speeddaten. Onder leiding van Judith, Threes, Babeth en Marcel wordt in groepen geantwoord op persoonlijke vragen bij objecten die ieder uit de zak mag vissen. Een leuk initiatief. Dat de C’s van CCT staan voor Communicatie, maar ook voor Toeterclub is een voorbeeld van een van de vele leuke ontdekkingen.

CCT in Het Middelpunt

Het afsluitende diner wordt op een bijzondere locatie genuttigd. Restaurant Het Middelpunt ligt midden in de wijk Stadsveld en is gevestigd in een voormalige autogarage. Een place to be, zo getuigen de vele foto’s van BN’ers aan de wanden. We genieten van de uitbreide schotels grillgerechten en de leuke gesprekken met elkaar. CCT was here!

  
Klik hier om terug te gaan