Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

A Christmas Carol bij Drostes in Tubbergen

Geschreven door: Stefanie Groothuismink

Na een staand vorkjes-kerstdiner en een Spaans tapasbuffet, word het weer eens tijd voor een traditionele kerstavond. Feestelijke (gala)kleding, een vijfgangendiner, amuses, wijnen en natuurlijk bijpassende muziek.

Op een koude avond in december worden wij met een glaasje prosecco ontvangen bij Drostes in Tubbergen. Bij de ingang staan een tweetal midwinterhoornblazers en door de honderden lampjes is er al meteen een kerstsfeer. Iedereen ziet er prachtig uit!

De tafels zijn voor meerdere gangen gedekt en overal branden kaarsjes. We starten het diner met een verrassende amuse van onder andere boerenkool. Heel erg lekker en het smaakt naar meer.

Tussen de gangen door komt het koor ‘Mardi le Vingt’, onder leiding van dirigent Herman Koops, liedjes zingen. De leden van het koor zijn gekleed in kleding uit de tijd van Charles Dickens en ze brengen echte Christmas Carols ten gehore. Het koor begint met liedjes zoals ‘Once in Royal David’s city’ en ‘O little town of Betlehem’.

Na het optreden van het koor krijgen we weer een nieuwe gang; en zo wordt er gedurende de avond soep geserveerd, twee verschillende soorten vis, hertenbiefstuk en een sneeuwbal.

Liedjes zoals ‘Jingle, bells’ en ‘Silent night’ ontbreken niet en de sfeer zit er goed in. Menigeen zingt uit volle borst mee en bij sommige liedjes wordt zelfs een traantje weggepinkt.

Voorzitter Threes Oude Moleman blikt terug op 2017, Ook presenteert zij het blad Twentse Zakenvrouwen, waar zij samen met twee andere CCT-leden in staat: Judy van der Woning, Anouschka Gouma en Threes Oude Moleman hebben elk een prachtig artikel in dit blad. De CCT is goed vertegenwoordigt in dit blad en hopelijk is dit een voorbode voor en succesvol 2018! Het was een erg gezellige, culinaire kerstbijeenkomst en een warme afsluiting van het jaar.
Klik hier om terug te gaan