Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

Actualiteitenbijeenkomst 16 mei 2017 De Houtmaat Hengelo

Geschreven door: Stefanie Groothuismink

Er waren eens een deurwaarder, een bankier en een advocaat… Op een bijna sprookjesachtige locatie in Hengelo  worden we door Jos Vanhommerig, Erik Boelm en Karsten Kögging bijgepraat over de actualiteiten. Tussendoor genieten wij op deze broeierige lenteavond van een driegangendiner bij de Houtmaat in Hengelo.

De Deurwaarder
Jos Vanhommerig bijt het spits af en vertelt op welke wijze de deurwaarder een verbindende factor is tussen schuldeisers en schuldenaren. De deurwaarder voert niet alleen de wettelijke taak als gerechtsdeurwaarder uit, maar is daarnaast een veelzijdig ondernemer. Betekenen en uitreiken van exploten, beslag leggen, woningen ontruimen en mensen gijzelen behoren ook tot de taken van de deurwaarder, naast het innen van vorderingen. Jos geeft aan dat er alleen in 2015 al 18 miljard euro (!) aan oninbare vorderingen zijn afgeboekt in het MKB. Afgelopen jaar is dat waarschijnlijk 20 miljard euro. Ondernemers laten veel geld liggen en dat is zonde en niet nodig!

De Bankier
Met dat geld zou je bijvoorbeeld kunnen beleggen! Erik Boelm van ING praat ons na het voorgerecht bij over rendementen, inflatie, asset allocation, volatiliteit en small cabs, kortom over beleggen.  Hij stelt: ”sparen levert in feite niets op”. De verwachting is dat de rente de komende jaren laag blijft en met een goede spreiding loont beleggen! Na het hoofdgerecht ontvangt Rick Ebbers als nieuw lid het CCT –speldje en is het tijd voor de laatste spreker.

De Advocaat
Met de opbrengst van het beleggen kun je dan weer een advocaat inschakelen. Maar, zoals Karsten terecht aangeeft, wordt de advocaat vaak ingeschakeld als er al problemen zijn en die kun je  voorkomen. Karsten praat ons bij over de Wet Werk en Zekerheid, die alweer twee jaar geleden is ingevoerd om het arbeidsrecht sneller, goedkoper en rechtvaardiger te maken. Karsten geeft onder andere uitleg over het belang van een goed dossier. We sluiten de avond af met een heerlijk dessert en het besef dat een goed debiteurenbeheer, dossieropbouw en spreiding van risico’s belangrijk zijn en ons veel geld kan opleveren/besparen.
Klik hier om terug te gaan