Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

Oldenzaal Alaaf!

Geschreven door: Peter ten Asbroek

Een rondje Oldenzaal een week na de carnaval….

We starten bij Lycens Milieu & Ruimte BV van ons lid Ewald Hartman. In het prachtige pand op zichtlocatie aan de A1.
Wat er precies achter zijn bedrijf schuil gaat was voor velen een verassing.

In 3 verschillende disciplines wordt ons haarfijn uitgelegd welke risicobeheermodules zij in kaart brengen: Asbest (nog steeds erg actueel), Bodemonderzoek & Brandrisico’s.

De collega’s van Ewald: Rob Fieten, Willemijn Potze en Leo Bouwman vertellen enthousiast over de dagelijkse risicoaspecten aan de hand van praktijkvoorbeelden en hoe Lycens dit in kaart brengt voor grotere gebouwen, woningcorporaties en gemeenten. Dienstverlening op hoog niveau van een pracht bedrijf!
Tip: Test je eigen huis eens met je kinderen door/om geblinddoekt de uitgang te vinden.

Op naar de buurman De Monnik Dranken

Rick Ebbers en Bastiaan Nijhuis heten ons van harte welkom in de skyline bar annex proefzaal van De Monnik dranken. Een bijna 100 jaar jong familiebedrijf opgericht door “Pils Hennik” in 1918.

Zij hebben de exclusieve distributie rondom de kerk in Oldenzaal voor o.a. Grolsch en vele andere merken. Daarnaast zijn ze 50% aandeelhouder van de Mitra franchiseketen en hebben ze vele exclusieve importeurschappen en eigen labels voor de Nederlandse markt.  Met 106 medewerkers en meer dan 1000 biersoorten en 600 whiskysoorten bezorgen zij 24/7 de drankvoorraad voor winkels en horecabedrijven vanuit het logistiek centrum in Oldenzaal.
Tijd om een afsluitend drankje te doen en de geweldige indruk van De Monnik Dranken even te laten berusten, maar wel op een nuchtere manier.

Op de Groote Markt in Oldenzaal sluiten we gezellig af met tapas bij Tante Annie’s.
Met een overvloed aan diverse lekkernijen en in een prettige sfeer wordt er gezellig nagepraat over de interessante bedrijfsbezoeken. De Culinaire/Commerciële Club Twente voelt zich prima thuis in het bourgondische Oldenzaal, Alaaf aan allen!
Klik hier om terug te gaan