Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

Een uniek kijkje achter de schermen bij het Solar Team Twente 2017

Geschreven door: Babeth Geerdink

Hoe wordt het Solar Team Twente nummer 1 bij de Bridgestone World Solar Challenge in Australië dit jaar? De CCT-leden gaan het vandaag horen, zien en voor wie wil -en past- voelen. Opgetogen komen we The Gallery binnen, een innovatief bedrijvencentrum, gericht op innovatie en techniek. Op het terrein van de UT-campus ademt een sfeer van vernieuwing, van ontwikkeling. ‘Hier gebeurt het’, dat gevoel. We nemen die beleving mee tijdens de presentatie van Menno en Nicole van het Solar Team Twente 2017. Zij hebben deze unieke plek weten te bemachtigen binnen het team van 20 studenten. Anderhalf jaar zetten zij hun studie aan de kant om zich volledig op diverse vlakken te richten op het ontwikkelen van een solar car. Met als doel: Het snelst over de finish in Australië zijn met een auto op zonne-energie.

Solar Team Twente zonneklaar de winnaar dit jaar

Het is ook niet zomaar een race. 3000 Kilometer door heel Australië. Een tocht waarbij wetenschap, technologie en duurzaamheid centraal staan. Wij kijken onze ogen uit. Ook tijdens de reis is elke minuut gepland onder supervisie van een heel bataljon techneuten. Als wij vervolgens de verschillende auto’s van de afgelopen jaren bekijken, kan ik maar één conclusie trekken: De ontwerpen zouden in een ouderwets goede aflevering van Battlestar Gallactica zeker niet misstaan. Met veel verve vertellen Menno en Nicole ons over het ontwerp en het gehele proces. 20 Ambitieuze mensen die samen heel hard werken aan dit project. Om 8 oktober helemaal klaar aan de finish te staan. De CCT heeft daarom ook besloten een zonnecel te kopen om daarmee de trip te sponsoren.

‘t Ken net….

Temperaturen van gemiddeld 50 graden Celsius, weinig zitplaats en lange reistijden. Dat zijn de omstandigheden in oktober als de race van start gaat.  Als wij de solar car van een vorige editie in de hal aanschouwen, slikken wij nog maar een keertje. De zitruimte is claustrofobisch klein. Voorzitter Threes laat zich niet kennen en stapt moedig in de solar car en komt er zonder kleerscheuren weer uit. Verschillende CCT-leden voelen en bewonderen de solar car, maar passen voor het plaatsnemen. Zoals een enkel CCT-lid even zijdelings wat mompelt: “Het is uiteraard alleen een kwestie van lengte….”.

Toen was geluk nog heel gewoon

Van futuristische bouwwerken gaan we richting de Faculty Club, voorheen De Boerderij. Nog steeds in de prachtige jaren 60-stijl. We nemen plaats en de chef-kok tovert prachtige gerechten op tafel. We genieten, lachen en hebben goede gesprekken. Wij danken het Solar Team Twente voor hun gastvrijheid. En gaan met een mooie herinnering weer richting huis.Klik hier om terug te gaan