Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

Foodbal

Geschreven door: Stefanie Groothuismink

Wat is de connectie tussen voetbal en food? Op dinsdag 13 juni zijn we uitgenodigd bij Foodconnect in Almelo waar we hartelijk ontvangen worden door directeur Benno Schildkamp. Foodconnect bezorgt verse gerechten aan huis door heel Nederland, zowel particulier als voor organisaties.

In twee groepen worden wij door Wim Zwier, de oprichter van Foodconnect en Benno Schildkamp rondgeleid door het bedrijf, zodat we het productieproces met eigen ogen kunnen zien. De maaltijden worden dagelijks klaargemaakt en ieder gerecht is uniek; je kunt elke maaltijd zo samenstellen zoals je wilt. Foodconnect maakt gebruik van leveranciers uit de regio.

Foodconnect is meer dan enkel een leverancier van maaltijden. Ook de klantenservice, de boekhouding en de facturatie worden door Foodconnect verzorgd. Voor de zorginstellingen en de organisaties die bij Foodconnet bestellen en die veelal door vrijwilligers worden gerund, is dat een enorme steun. Maar niet alleen instellingen en organisaties bestellen bij Foodconnect.

Voor iedereen die geen tijd of zin heeft om te koken, heeft Foodconnect ‘Kook jij of ik’ in het leven geroepen; verse, gezonde eenpersoonsgerechten die je zelf kan bereiden of die kant en klaar worden bezorgd, waarbij je niet gebonden bent aan een abonnement.

Foodconnect is razendsnel gegroeid en er werken nu 140 werknemers. Benno Schildkamp vindt het belangrijk dat zij alle werknemers persoonlijk kennen. Hij introduceert de term ‘voetballend ondernemen’ en het SAS-model (Stadion Als Spiegel) waarbij de organisatie het stadion is, de werknemers op het speelveld staan en de klanten vanaf de tribune toekijken. Uiteindelijk zijn de werknemers de toegevoegde waarde achter het product en zij zijn ook degenen die het dagelijks contact hebben met de klanten.

Van al dat gepraat over eten en voetbal krijgen we trek en gaan we naar Ledeboer & Co; een restaurant dat gevestigd is in de Oude Twentsche Bank in Almelo. Vorig jaar kocht Herman Hazewinkel het pand en met behulp van onder andere CCT-lid Sander de Bruijn (De Bruijn Schilderwerken) is het pand prachtig gerestaureerd. 
Klik hier om terug te gaan