Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

Bedrijfsbezoek Kayser Bedrijfskleding

Geschreven door: Stefanie Groothuismink

Op 19 maart 2019 zijn we te gast bij het bedrijf van Peter ten Asbroek en Isabelle Kayser: Kayser Bedrijfskleding & bedrijfskostuums. Peter had iedereen op voorhand verzocht om zo gekleed te komen, zoals je naar een potentiele klant zou gaan.  Een paar leden kwamen in typische werkkleding, maar de meesten zagen er op hun paasbest uit.

In het nieuwe pand aan de Cromhoffsbleekweg in Enschede worden we met een drankje welkom geheten door Isabelle en Peter.

Peter vertelt ons meer over hun bedrijf. Alhoewel de verhuizing nog niet zo lang geleden heeft plaatsgevonden ziet de showroom er al prachtig uit! Met een bar in het midden en overal planten heb je meteen een huiselijk gevoel. De kledig hangt geordend op merk door de zaak en achterin zijn de kleedkamers.

Kayser is een familiebedrijf en de familie zit al sinds 1884 in de kleding; eerst als kleermakerij en vanaf 1928 werd er confectiekleding verkocht. In 1968 komt de vader van Isabelle in de zaak. Isabelle sluit in 1998 aan en in 2001 neemt zij samen met haar echtgenoot Peter de zaak over van haar ouders. Van een garagebox komen zij uiteindelijk begin 2019 in dit nieuwe pand.

Er is met de jaren veel veranderd; service staat hoog in het vaandel. Klantgericht, ontzorgen op maat, verwerken van het logo maar ook duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Kayser bekijkt specifiek per klant waaraan de bedrijfskleding moet voldoen. Wordt de kleding intensief gebruikt en veel gewassen? Dan wordt getest welke stoffen daarvoor het meest geschikt zijn.

Er wordt sowieso steeds meer gekeken naar het materiaal dat gebruikt wordt. Zo dragen bijvoorbeeld alle BOA's in Nederland polo's die gemaakt zijn van pet-flessen. Bamboe wordt ook steeds meer gebruikt; dat is duurzamer dan katoen.

Kayser gebruikt duurzame en kwalitatief goede kleding. Daardoor is er minder krimp en is de kleding vormvaster.

In de toekomst wil Kayser zich specialiseren, steeds meer gebruik maken van digitale mogelijkheden zoals de webshop en wordt er nog meer gekeken naar de functie van stoffen.

Dank Peter en Isabelle voor dit interessante bedrijfsbezoek!

Threes deelt daarna aan onze (nieuwe) leden Reinier Geerligs en Peter van Stuivenberg een CCT-speldje uit.
Nogmaals van harte welkom heren!

Na de aangeklede borrel, vertrekken we naar Gastrobar bij Rozendaal waar we een heel verrassend en lekker driegangendiner krijgen. Een aanrader!  
Klik hier om terug te gaan