Klik op de afbeeldingen
om ze te vergroten

CCT = Meesterschap

Geschreven door: Reinier Geerligs

Prima pilsje hoor, een San Miquel of een Estrella in het zonovergoten Zaragoza… maar ook op deze dag zoals de 15e oktober drinkt de CCT-crew geen bier meer, maar gewoon GROLSCH en dat kan natuurlijk ook heel mooi in onze Grolsch brouwerij!

Met dank aan die geniale ingeving van Peter Cuyper ergens in 1615, toen kwamen de wijzen ook al uit het Oosten, hebben wij een mooie rondleiding gekregen door de brouwerij. Hoewel verreweg de meesten wel een keer een rondleiding hebben gehad, is een herhaling zoals deze altijd weer leuk om mee te maken. De geschiedenis van Grolsch kan niet vaak genoeg worden herhaald; ruim 400 jaar waardevast. Leuk saillant detail; men bleef halsstarrig vasthouden aan de beugelfles ondanks dat de kroonkurk aan populariteit won. Mooi woord trouwens, halsstarrig. Oftewel; niet buigen voor modieuze trends, die afbreuk doen aan het merk Grolsch. Op het gebied van marketing was Grolsch zeker een trendsetter, met als hoogtepunt; de reclamecampagne; “Vakmanschap is Meesterschap” met de muzikale omlijsting van componist Clous Van Mechelen.

Hoe mooi en interessant deze rondleiding ook was inclusief de souvenirshop; bier zien is ook maar gelijk bier drinken. Gelukkig werden wij daar in voorzien in het fraaie proeflokaal.

Na het bezoek aan de brouwerij werd de gezelligheid verder voortgezet bij restaurant Hanninkshof te Boekelo, op een steenworp afstand overigens van de bierbrouwerij. Daar konden wij genieten van een top menu. Ook deze avond was niet van de Franse slag en ging nog door in de late avonduren. Ook gewoonweg super, dat wij ook tijdens deze activiteit wederom nieuwe aspirant leden hebben mogen verwelkomen en ontmoeten. Echte kenners kiezen uiteindelijk voor de CCT!

Voor nu, proost.
Klik hier om terug te gaan