CCT bijeenkomst dinsdagmiddag 21 april Het Veenmuseum in Vriezenveen

EVENEMENT GAAT NIET DOOR

Op dinsdagmiddag 21 april gaat de CCT op bezoek bij het Veenmuseum in Vriezenveen.

Dit Veenmuseum is een uniek gelegen buitenmuseum, aan de rand van de Engbertsdijksvenen, een 1.000 hectare groot veengebied met heideterreinen en vennen, waar we op een onderhoudende wijze en in een informele sfeer in contact worden gebracht met het leven, wonen en werken in de tijd van de vervening van Noord Twente (van 1850 tot 1950).

We worden in één van de originele veentreintjes over het terrein rond gereden. Onderweg stopt het treintje om de ingerichte veenhutten, de typerende oude Vriezenveense boerderij en het winkeltje, annex gelagkamer (waar vroeger de lonen werden uitbetaald en ten dele in vloeibare vorm werden omgezet) te bezichtigen.

Na het bezoek aan dit bijzondere museum gaan we ons begeven naar het bruine café van de familie Spalink, waar we op de “deel” zullen gaan eten. Deze horecagelegenheid ligt in “de middle of nowhere”, in het buitengebied tussen Vriezenveen en Geesteren. Muren vol met tegeltjes en schilderijtjes, antieke hanglampen aan het plafond, tafels met pluche kleden en houten stoelen geven het bruine café een gezellige landelijke c.q. knusse boerensfeer.


Terug

21-04-2020

Nog geen lid?

Wilt je meer informatie over een lidmaatschap bij de Commerciële Club Twente?

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen

Inlognaam *
Wachtwoord *
Deel deze pagina via: